Fushata ndërgjegjësimi për nxitjen e të rinjve që të ndjekin kurse profesionale sipas nevojës dhe kërkesës së tregut të punës

Gjilan – Institute for Development Studies (IDS) po implementon projektin “Gjuha, burim i rritjes ekonomike – Rinia, burimi i pastër i urtësisë dhe shpresës” të financuar nga Zyra e Komisionerit për Gjuhët – Qeveria e Kosovës. Në vazhdën e aktiviteteve, Organizata Jo-Qeveritare Institute for Development Studies në bashkëpunim me Grupi Lokal i Veprimit GLV “Kalaja” Novobërdë sot ka organizuar aktivitetin e radhës ku është vizituar Qendra për Aftësim Profesional në Gjilan, ku janë mirëpritur nga drejtori Burhan Selamani dhe Nefail Haziri, zyrtar në QAP.

Rezultatet e këtij aktiviteti ishin : Përfaqësues të shoqërisë civile, zyrtar komunal dhe të rinjët e komunave Gjilan, Novo Bërdë dhe Partesh dhe grupet tjera të interesit janë njoftuar me kapacitet që posedon ky institucion.

Fushata ndërgjegjësimi për nxitjen e të rinjve që të ndjekin kurse profesionale sipas nevojës dhe kërkesës së tregut të punës. Projektin “Gjuha, burim i rritjes ekonomike – Rinia, burimi i pastër i urtësisë dhe shpresës” i mbështetur nga Zyra e Komisionerit për Gjuhët po punohet në ngritjen e urave të reja të bashkëpunimit reciprok, krijimin e lidhjeve midis institucioneve të ndryshme të cilat kanë avancuar dhe po avancojnë zhvillimin komunave e sidomos zhvillimin ekonomik lokal me fokus të veçantë fuqizimin e pozitës së të rinjve në proceset ekonomike veçanërisht në punësim si dhe aktiviteteve që kontribuojnë në promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave gjuhësore

Pjesë e aktiviteteve është edhe Zyra për Komunitete dhe Kthim Gjilan dhe Zyra për Integrime Evropiane Partesh.

Në tregun e sotëm të punës më shumë vlen një zanat sesa një diplomë. Qendra për Aftësim Profesional në Gjilan ofron këto lloje kursesh profesionale (Zdrukthëtar, Saldim, TIK, Administrim biznesi dhe Kontabilitet, menaxhim -Vetëpunësim, Dizajn grafik, Kuzhinier) ku të rinjtë mund të zgjedhin të regjistrohen falas./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS