UBT

Foniqi: Komuna e Gjilanit për personat me aftësi të kufizuara ka nënshkruar 20 kontrata për fillimin e punës në 12 biznese lokale

/ 1 minutë lexim

Gjilan – Në emër të kryetarit të komunës, z. Alban Hyseni dhe në cilësinë e Udhëheqësit të Sektorit për të Drejtat e Njeriut dhe Komunitet, e njoftova Avokatin e Popullit, z. NAIM Qelaj, se kryetari i komunës z. Alban Hyseni, për personat me aftësi të kufizuara ka nënshkruar 20 kontratat për fillimin e punës në 12 biznese lokale ka shkruar Ardian Foniqi.

Postimi i plotë:

Subvencionimi i pagës do të jetë 300€ nga komuna, ndërsa kontributet e paguara nga kompania e cila është e angazhuar.

Gjithashtu, Komuna e Gjilanit është në fazën e konsultimeve publike për Planin e Veprimit për Barazi Gjinore. Kemi rekomanduar për KPF dhe Kuvendin për miratim të Strategjisë së Komunikimit Publik për periudhën 2023/2027.

ArKatana

Në buxhetin për vitin 2024, duke respektuar vullnetin e qytetarëve, kemi përfshirë 7 projekte të dalura nga konsultimet publike të mbajtura në projektin buxhetor.

Kam ngritur problemat e qytetarëve të Luginës së Preshevës që kanë lindur në Gjilan, jetojnë aty, dhe nuk posedojnë dokumente të identifikimit.

Dhe u zotuam për respektimin e Ligjit për Barazinë Gjinore.