“Fluidi” nga Gjilani, është shpallur “Top Eksportuesi i Vitit”

Ndërmarrja “Fluidi” nga Gjilani, është shpallur Top Eksportuesi i Vitit, nga Ministria e Tregtisë e Industrisë (MTI). Kur ka kualitet, nuk ka problem në eksport, ka deklaruar drejtori i kompanisë Fluidi Fejzullah Mustafa.

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë për të dytën herë me radhë në kuadër të projektit “Ditët e Biznesit të Vogël 2012” ndau mirënjohje për Ndërmarrjet e Vogla e të Mesme (NVM) më konkurrente të vitit, “Top eksportuesin e vitit” dhe “Top Idetë e bizneseve”.

Eksportuesi më i madh nga prodhuesit në Kosovë, u shpall ndërmarrja për prodhimin e lëngjeve Fluidi. Drejtori i kompanisë Fejzullah Mustafa, ka theksuar se kur ka kualitet, nuk është problem që prodhimet e vendit të eksportohen.

“Nuk mund të kalojë një produkt i cili nuk ka cilësi apo kualitet. Pa marrë parasysh reklamat, të cilat nuk janë shumë të konsiderueshme në bashkësinë evropiane, por është cilësia çka e mban tregun edhe ndihmon që të futet në treg. Konsumatori po e provojë njëherë, e din shijen e din kualitetin”, ka pohuar ai.

Mustafa, u shpreh i kënaqur me cmimin, duke theksuar se kishin filluar dikur punën me pak investime për të arritur sot të jenë eksportuesi më i madh në vend. Fluidi prodhon brendet e njohura RC Cola, pijen energjike Red Rain, pijet jo të gazuara “Jaffa” si dhe mbush “Coca Cola-n”.

Kurse Ministrja e Tregtisë e Industrisë Mimoza Kusari Lila, ka deklaruar se qëllimi I projektit për shpalljen e më të mirëve, është stimulimi i prodhuesve.

“Qëllimet kryesore të këtij projekti janë dhënia e mirënjohjeve të ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme, të cilat kanë kontribuar dhe kontribuojnë më shumë në mirëqenien e qytetarëve, përmes punësimit, përmes teknologjisë e inovacionit dhe përmes përgjegjësisë të cilën ata e kanë ndaj shoqërisë”, ka theksuar ajo.

Veç Top Eksportuesit të vitit, u zgjodh edhe Ndërmarrja më konkurrente, e që ky epitet i takoi ndërmarrjes Abi-Prizren, si dhe u shpallën Top Idetë e bizneseve për të rinjtë nga mosha 18-24 vjeç.(ora)

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS