UBT

Fiku i thatë, burimi i vogël i shëndetit

/ 1 minutë lexim

Këtë fryt të thatë e kujtojmë gjatë dimrit dhe agjërimit, që do të thotë se janë shumë të shëndetshme.

Pak dihen fakte se fiku i thatë posedon më shumë kalcium sesa qumështi i lopës, por se kanë pesë herë më shumë kalori sesa fryti i freskët, kështu që në mënyrë potenciale janë rrezik për linjat nëse e teproni.

Fidanishtja

Fiku i thatë është zamër e përsosur fakti që përmbajnë minerale dhe vitamina, e sa hap e mbyll sytë kthejnë energjinë. Konsumimi i fikut të thatë heq nervozizmin dhe pagjumësinë, përmirësojnë kujtesën dhe përqendrimin, sepse në mënyrë pozitive stimulojnë punën e qelizave në tru.