Fatime Hyseni – nëna e tre dëshmorëve të kombit

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Në vitin Dymijë e nëntëmbëdhjetë ,
Në muajin Shtator , më datën tetëmbëdhjetë –
Në fshatin Vërbicë , të trimave të vërtetë ,
Nëna e 3 dëshmorëve , kishte ndërruar jetë !

Çiftelia ime , nuk del prej dyzenit –
Do t’ ia këndoj një këngë Fatime Hysenit !
Ishte sinonim i nënës fisnike ,
Trimëreshë malësore , mikpritëse besnike !

Fatime Hysenit , prej fshatit t’ Vërbicës –
Simbolit t’ qëndresës dhe të sakrificës !
Me fshat të Vërbicës , krenohet Zhegoci –
Për trima t’ sakrificës nuk i gjendet shoqi !

Fatime Hyseni , nuk ka shoqe t’ globit –
Ajo ishte nënë e tre dëshmorëve t’ kombit :
Ramadan , Shaban dhe Ilmi Hysenit ,
Tre dëshmorë të kombit , krenarë të këtij venit !

Në mesin tonë , nuk është më Nëna Fatime ,
Por, vepra e saj prej heroine trime –
Në shërbim të atdheut , me vepra t’ vërteta ,
Do të jetojë fuqishëm për sa të jetë jeta !

Është një rast i rrallë , që një nënë plot trimëri –
Ia dhuron atdheut tre djem për liri !
Plot me dinjitet dhe vendosmëri ,
Deri n’ frymën e fundit qëndron me krenari !

Sot, jetojmë të lirë në troje të Dardanisë –
Në saje të kultivimit të ndjenjës së lirisë !
Nga Nëna Fatime për bijtë e saj të trimërisë ,
Që nuk e deshën jetën nën thundrën e robërisë !

Kjo Nëna Fatime – krenaria jonë ,
Vështirësi të jetës ka pasur gjithmonë !
Ashtu si të gjitha nënat e heronjve herët edhe vonë
Dhe njerëzve që janë flijuar për atdheun tonë !

Nuk ka qenë e lehtë për të , për shokët e qytetarët –
Periudha , kur armiku donte të shfaroste shqiptarët !

Por , që me vetëdije të plotë , vendimtarë edhe me besë –
Djemtë e Nënës Fatime , u vunë në rreshtin e UÇK-së !

Vullnetarisht iu rrekën luftës me armë në dorë –
Përfundimisht i dhanë goditjen armikut shekullorë !
Të rralla janë nënat , prej qytetit dhe katundit –
Që i përcollën djemtë për sakrificën e fundit !

Pas një sëmundje të shkurtë , ka ndërruar jetë Fatime Hyseni –
Nëna e tre vëllezërve dëshmorë : Ramadan , Shaban dhe Ilmi Hyseni !
Nënë Fatimja , edhe pse me gjysmë force dhe me shumë dhimbje e vaj –
Arriti t’ pritë e t’ përcjellë qytetarë nga gjithë Kosova , edhe përtej saj !

Krahas dhimbjes për rënien e tre djemve të saj për lirinë e atdheut –
Krenaria ishte më e madhe për të , si pasardhës të Skënderbeut !
Arriti ta përballonte dhimbjen edhe ligësinë ,
Sepse e kuptoj saktë se djemtë e saj fituan pavdekësinë !

Gjilan, më 18.09.2019.
Demir Krasniqi

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS