RCCOLA

Eurodeputeti thotë se është për keqardhje fakti që Vuçiqi nuk nënshkroi në Ohër

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Eurodeputeti, Thijs Reuten, e ka quajtur për keqardhje refuzimin e presidentit të Serbisë, Aleksandër Vuçiq për të mos e nënshkruar marrëveshjen e Ohrit.

Ai përmes një postimi në Twitter ka thënë se marrëveshja e Ohrit ishte më pak thelbësore sesa që pritej.

”Ndonëse më pak thelbësore nga sa pritej, marrëveshja për zbatimin e aneksit të Marrëveshjes Themelore ndërmjet Republikës së Kosovës 🇽🇰 dhe Republikës së Serbisë 🇷🇸 mund të përfaqësojë një rrugë përpara“.

Mobi Casa

”Presidenti i Serbisë për keqardhje refuzoi të nënshkruajë. Duhet të sigurohet natyra detyruese“, ka shkruar ai në Twitter.

Kosova dhe Serbia më 18 mars arritën një marrëveshja, poqë nuk është nënshkruar. /Express