Hidromorava

Escobar: Marrëveshja e Ohrit të zbatohet sa më shpejt nga Kosova e Serbia

/ 2 minuta lexim

Stabiliteti në Ballkan dhe paqja më e gjerë rajonale ishin temat kryesore gjatë takimit të Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë dhe Zëvendësndihmës Sekretarit Gabriel Escobar.

Në njoftimin për media nga Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë, thuhet se gjatë diskutimit në Departamentin e Shtetit të SHBA-së, zëvendësndihmëssekretari Escobar nënvizoi lidhjen e rrënjosur thellë ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe popullit të Kosovës.

Ai më tej theksoi rëndësinë e Marrëveshjes së Ohrit dhe bëri thirrje për zbatimin e saj të shpejtë si nga Kosova ashtu edhe nga Serbia.

Delegacioni i Odës Amerikane, i udhëhequr nga drejtori ekzekutiv Arian Zeka, ndau rrëfime të mundësive të humbura të biznesit në Kosovë për shkak të tensioneve në rajon.

Uji Dea

Në përgjigje të kësaj, zëvendësndihmëssekretari Escobar theksoi se normalizimi i marrëdhënieve do të zhbllokonte rritjen signifikante ekonomike për Kosovën dhe rajonin më të gjerë.

“Të dyja palët ranë dakord për rëndësinë e madhe të stabilitetit dhe paqes në Ballkan, si elemente themelore për prosperitet. Më tej, u diskutua për ndërlidhjen ndërmjet marrëdhënieve të normalizuara ndërmjet Kosovës dhe Serbisë dhe stabilitetit të përgjithshëm rajonal”, thuhet në njoftim.

Duke theksuar vizionin e përbashkët për të ardhmen, zëvendësndihmëssekretari Escobar dhe përfaqësuesit e Odës Amerikane u pajtuan se rruga përpara për Kosovën dhe vendet e tjera të Ballkanit varet nga hyrja e tyre në Bashkimin Evropian.

Ata u pajtuan se një integrim i tillë do të sillte një epokë të mundësive të shtuara ekonomike, si dhe do të forconte harmoninë rajonale.