Epiri arbëror

Poezi nga Atdhe Geci

Çamëri, gjak i Zeusit, Apollonit, Kadmit dhe Ilirit
ushtarët andartë me thika ty ta shqelmuan gjirin

dhe masakrat e tyre bën që gjenocidi grekë ndaj
çamëve e arvanitë të tronditë.

Koha flet edhe kur është e ndaluar!
Gjenocidi ndaj çamëve etnik dhe

arvanitëve nuk do duhej të ndodhte, por, Greqia
me dhunë i shkëmbeu çamët për turq në Turqi

Çamëri, gjak i Zeusit, Apollonit, Kadmit dhe Ilirit
s´di si t´ua shpjegojmë të ardhmen të palindurve,

Pavarësisë së Çamërisë, kurrë nuk i skadon afati!
Por, kur të jemi gati, Greqisë do ia marrim pjesët
arbërore, tokën e të katër perëndive shqiptare.

Çamëri, mblidhi heshtjet e fshehura, rrëfimet e
shkruara dhe të pashkruara, mblidhi fjalët nëpër

gurë e rrënoja, mblidhi shkrimet nëpër ishuj dhe,
nxirre nga toka, deti e ajri, gjeografinë e atdheut.

Çamëri, je e bekuar e përjetëshme e perëndive, e
bekuar e nënave dhe baballarve çamë e arvanitë

Prevezë, tregoju lugën plot gjak Zeusit, Kadmit e
birit të Kadmit, Ilirit. Tregoju të gjithë zotave t´u

se Greqia, bukën e përditshme na e ktheu në gjak
dhe varre. Pellazgji, nuse e plagosur me shumë

emra, në Dodonë i shoh gishtat tu nëpër faqe të
gurve dhe mure të rrënojave, shoh gjirin tënd për

Zeusin, Pirron, Aleksandrin dhe Agamemnonin
Çamëri, të gjitha vargjet i kam nga pika jote e

gjakut, nga këngët me valle dhe me fustanellë,
zemër, mos e le zemërimin në kraharor të shuhet,

Pavarësisë së Çamërisë kurrë nuk i skadon afati
Greqia në të tëra pjesët e saj është tokë arbërore.

Atdhe Geci – Dortmund, Germani, 2021

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS