Emini-Kurteshi: “Flaka e Janarit” është manifestim që e identifikon Gjilanin në aspektin kulturor

Gjilan – Komiteti për Politikë dhe Financa (KPF), sot, nën drejtimin e Shpresa Kurteshit-Eminit, ka shqyrtuar dhe rekomanduar për Kuvend Komunal propozim-rregulloren për tatimin në pronë për vitin 2020, harmonizimin brenda kategorisë së pagave në Komunën e Gjilanit, propozim-vendimin për ndarjen e mjeteve financiare për ngritjen e shtatores së heroit “Agim Ramadani”, propozim-projektin e përgjithshëm të manifestimit “Flaka e Janarit” 2020 si dhe informatën rreth PZHK dhe Hartës Zonale të Komunës.

Komiteti, në mënyrë unanime e ka rekomanduar propozim-projektin e manifestimit “Flaka e Janarit” 2020, që e ka prezantuar Deniza Limani, drejtoreshë për Kulturë, e cila ka thënë se tashmë është themeluar bordi dhe grupet punuese si dhe janë dorëzuar projekt-programet për secilën shtyllë të manifestimit.

Ndërkaq, duke u ndërlidhur me interesimet e opozitës, Nevzad Isufi (LVV) e Riza Abdyli (PDK), rreth anës financiare si dhe konceptit të manifestimit, që siç u tha, ende mbetet sikurse në vitet e nëntëdhjeta, drejtoresha Limani tha se “Flaka…2020” do të ketë disa ndryshime cilësore te secila shtyllë e saj, prandaj është rritur pak edhe kostoja.

Ajo ka premtuar se të gjitha faturat e manifestimit do të sillen në Kuvend për diskutim të secilit shpenzim.

Kurse Shpresa Kurteshi-Emini, kryesuese e Kuvendit, tha se ”Flaka e Janarit” është manifestim unik kulturor, i cili mbështetet në katër shtyllat e tij kryesore që prej fillimit dhe nuk mundet kurrsesi të tjetërsohet, sepse vetëm si i tillë e identifikon Gjilanin. Synim i përhershëm mbetet ngritja e cilësisë, ka shtuar ajo./rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS