Ekspertët sugjerojnë lajthitë për kujtesë dhe qarkullim

Shkencëtarët kanë vërtetuar se konsumimi i lajthive përmirësimin edhe kujtesën. Ky studim jo vetëm se u ndihmon studentëve gjatë provimeve, por edhe të gjithë atyre që dëshirojnë përqendrim më të mirë.

Pasi që janë burim për vitamina, minerale, magnez, aminoacide omega 3 dhe gjashtë, ekspertët lajthitë ua sugjerojnë të gjitha moshave.

Lajthitë janë të mira edhe për përmirësimin e pasqyrës së gjakut, kështu që personat anemik duhet t’i konsumojnë.

Mjekët i sugjerojnë edhe për kafjall edhe në vend të prodhimeve të qumështit derisa për drekë e zëvendësojnë mishin.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS