RCCOLA

Ekonomisti kosovar përgënjeshtron Qeverinë: Nuk ka rritje ekonomike, sepse nuk ka investime

/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Ekonomisti Mustafa Kadriaj ka thënë që nuk mund të ketë pasur zhvillim ekonomik në Kosovë pa pasur investime.

Këto komente të tij vijnë pas pohimeve të qeverisë që Kosova ka shënuar rritje në aspektin ekonomik.

UBT

“Nëse Kosova është orientuar në ekonominë e tregut, ne gjithmonë presim që nga ana e investimeve të kemi rritje ekonomike. Pra nuk kemi investime sepse pikërisht këtë vit deri në muajin e gjashtë të këtij viti, ju e dini, edhe opinioni duhet ta dijë që ministritë të cilat i prekin në pjesën e ekonomisë do të thotë, ministria e Financave, ministria e Tregtisë, ministria e Zhvillimit Ekonomik këto të gjitha e kanë harxhuar buxhetin pa kaluar shifrat dyshifrore, Katër pesë gjashtë shtatë, pra deri në qershor, ndërsa i kanë metë edhe gjashtë muaj, që nuk i ka as gjashtë muaj që ta shpenzojë pjesën tjetër të buxhetit”, ka thënë Kadriaj nëKlan Kosova

“Pra ku është ajo rritje ekonomike pa investime? Te pjesa e prekshme nuk kemi asnjë investim diçka serioz, as të hekurudhave, as të një stadiumi, as të naj rruge e cila do të krijonte rritje ekonomike dhe punësim me të cilat do të ndikonte zhvillim dhe mirëqenie pra nuk e di ku po e kanë atë guxim sepse ata mund ta manipulojnë një pjesë të madhe por…”