UBT

Edit Shkreli, gjyqtarja e parë shqiptare kandidate në Nju-Jork

/ 2 minuta lexim

Shqiptarja Edit Shkreli shpall kandidaturën e saj në zgjedhjet për gjykatëse në Nju-Jork

E shtunë, 11 Mars 2023 – 12:25albinfo.ch

Edit Shkreli është një vajzë akademike shqiptare me shumë bagazh profesional, shkruan albinfo.ch.

Ajo, në fakt, është gjyqtarja e parë shqiptare në Nju-Jork, e punësuar në Gjykatën Civile të Bronx-it, e cila ka korrur suksese të mëdha gjatë karrierës së saj dhe së fundmi ka shpallur kandidaturën e saj në zgjedhjet kryesore për gjykatëse në Nju-Jork.

Edit Shkreli është një avokate e asociuar e Gjykatës së Lartë Eddie J. McShan.

Ajo në fillimet e veta ka shërbyer si Mbikëqyrëse e Departamentit të Nxitjes së Investimeve të Huaja në Zyrën e Kryetarit të Bashkisë në Tiranë, Shqipëri, nga viti 2012 deri në vitin 2014.

RCCOLA

Po ashtu Edita ka shërbyer gjithashtu si shkrimtare fjalimesh dhe koordinatore e kongreseve në fushatën e Sali Berishës për Kryeministër në vitin 2013.

Ajo u nderua me Juris Doctor nga Fakulteti Juridik i Nju-Jorkut, e diplomuar me nderime të larta në vitin 2011.

“Si një student krenar i shkollës së mesme Saint Barnabas 2002, jam mirënjohëse për punën time brenda komunitetit shqiptar. Një pjesë të suksesit tim ia atribuoj shkollës së mesme Saint Barnabas, fakultetit dhe stafit të saj. Shën Barnaba më priti në një kohë kur unë nuk flisja anglisht dhe prindërit e mi nuk kishin burime financiare, pasi kishin emigruar në Shtetet e Bashkuara vetëm disa muaj më parë. Fakulteti dhe stafi i Shën Barnabas më siguruan një mjedis edukues, më inkurajuan në çdo hap, më ofruan një themel të shkëlqyer akademik dhe më rrënjosën ndjenjën e komunitetit dhe shërbimit ndaj komunitetit. I jam përgjithmonë mirënjohëse familjes sime të Shën Barnabës”, komentoi zonja Shkreli.

Avokatja dhe pedagogia Edit Shkreli, e punësuar në Gjykatën Civile të Bronx-it, tani është kandidatja e parë shqiptare për gjykatëse në Nju- Jork.

Votoni Edit Shkreli më 27 QERSHOR 2023