“Ecohigjiena” porosit vitiasit – paguani borxhet pastaj kërkoni shërbime

Gjilan – Gerhard Dummer nga Ecohigjiena tha se kjo kompani është duke bërë përpjekje maksimale për të përmirësuar shërbimet në të gjitha komunat , por kërkoj nga qytetarët që t`i kryejnë obligimet ndaj kompanisë pasi që sipas tij për shkak të mos kryerjes së këtyre obligimeve, deri me tani kjo kompani nuk ka pasur mundësi t`i paguaj pagat për punëtorët e saj dhe atë për muajin nëntor. “Qytetarët me të vërtetë kanë të drejtë të kërkojnë shërbime më efikase , por gjithashtu duhet t`i kryejnë obligimet ndaj kompanisë , në muajin nëntor i kemi inkasuar vetëm 37% e mjeteve në tërësi ndërsa në Komunën e Vitisë janë inkasuar 22 % me këtë është pothuajse e pamundur të mbulohen shpenzimet për pagat e punëtorëve” u shpreh Dummer.

Kryetari i Komunës së Vitisë ka pritur të mërkurën përfaqësues të Kompanisë “Ecohigjena” ku kanë diskutuar rreth shërbimeve për grumbullimin e mbeturinave që ofrohen nga kjo kompani në komunën e Vitisë .

Me këtë rast kryetari Arifi tha se nga kontaktet e drejtpërdrejta me qytetarë ata janë shprehur të pakënaqur me shërbimet për grumbullimin e mbeturinave duke kërkuar nga përfaqësuesit e kësaj kompanie që të përmirësojnë cilësinë e shërbimeve. “Kërkojë që kompania juaj të përmirësoj shërbimet ndaj qytetarëve tanë pasi që ata shprehën të pakënaqur si në grumbullimin e tyre ashtu edhe në faturim, mendoj se nëse kjo kompani do të bënte përmirësimin e shërbimeve atëherë edhe inkasimi i mjeteve do të jetë më i madh” u shpreh Arifi.

Ndërsa Gerhard Dummer tha se kjo kompani është duke bërë përpjekje maksimale për të përmirësuar shërbimet në të gjitha komunat , por kërkoj nga qytetarët që t`i kryejnë obligimet ndaj kompanisë pasi që sipas tij për shkak të mos kryerjes së këtyre obligimeve deri me tani kjo kompani nuk ka pasur mundësi t`i paguaj pagat për punëtorët e saj dhe atë për muajin nëntor. “Qytetarët me të vërtetë kanë të drejtë të kërkojnë shërbime më efikase , por gjithashtu duhet t`i kryejnë obligimet ndaj kompanisë , në muajin nëntor i kemi inkasuar vetëm 37% e mjeteve në tërësi ndërsa në Komunën e Vitisë janë inkasuar 22 % me këtë është pothuajse e pamundur të mbulohen shpenzimet për pagat e punëtorëve” u shpreh Dummer.

Ai gjithashtu kërkoj nga komuna e Vitisë që t`i kryej obligimet e mbetura ndaj kësaj kompanie. Ndërsa Drejtori për Ekonomi Financa dhe Zhvillim Islam Jashari sqaroi se vonesat në kryerjen e pagesave të komunës ndaj kësaj kompanie janë bërë për shkak se kjo kompani nuk ka proceduar faturat me kohë.” Problemi për mos kryerjen e këtyre pagesave nuk është të komuna e Vitisë por të kompania “Ecohigjiena “ pasi që nuk janë proceduar me kohë dhe në mënyrë të rregullt faturat. Megjithatë ne do të bëjmë përpjekje maksimale që t`i paguajmë obligimet e mbetura sa më parë ashtu siç komuna jonë nuk i ka mbetur borxh KEK-ut dhe Postës ” u shpreh Jashari.

Gjatë këtij takimi është folur edhe rreth mundësisë së bashkëpunimit të Komunës me këtë kompani si dhe rreth përmirësimit të shërbimeve ndaj qytetarëve. /rajonipress/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS