UBT

Ecja e ngadaltë – shenjë e plakjes së shpejtë

/ 1 minutë lexim
Fundamenti

Shpejtësia e ecjes mund të parashikojë rrezikun e një personi nga sëmundjet e vrasësve, përfshirë çmendurinë – dekada para se të zhvillohen simptomat, sugjerojnë studime të reja.

Truri dhe trupat e shëtitësve të ngadaltë u zbuluan se ishin plakur më shumë në kohën kur ata ishin 45 vjeç sesa homologët e tyre më të shpejtë.

Mushkëritë, dhëmbët dhe sistemet e tyre imune gjithashtu kanë tendencë të jenë në gjendje më të keqe se sa moshatarët në lëvizje më të shpejtë.

Hidromorava

Për më tepër, agimistët mund të identifikohen që në moshën tre vjeç duke përdorur teste të shkathtësisë mendore.

Zbulimet mund të çojnë në një program ekzaminimi të fëmijërisë për sëmundjen e Alzheimerit dhe sëmundjeve të tjera kërcënuese për jetën.