Dubrava 99

Poezi nga Ruzhdi Kqiku

Gjaku
prrockonte
se toka
s’po e përbinte

Ploja në lojë
në natën më
të gjatë se
ajo Bartolome

Se bishat
përbindëshe lubi
po barbaronin
mbikëtë-dhe

Njerëz tësojit
kriminelësh
po bënin
apokalipsë

Dubrava
plagë e madhe
që as shekujt
s’do e shërojnë

Gjithandej
gjurmë krimi
që kurrë s’kanë
më u shly

Se aty fytyra
antropoidësh
egërsisht
kanë bërë mizori

Aty u flijuanë
shumë bij ante
duke e la me
gjak këtë-dhe

Andaj aty prore
do të çelin
lulëkuqet
dhe lulet bozhur

Që ta hijeshojnë
këtë tokë arbëbërore
duke u rritë pa
u venitur kurrë

Me rastin e 23 vjetorit
Ruzhdi Kqiku.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS