Mobi Casa

Drita e diellit e dobishme për zemrën

/ 1 minutë lexim
Uji Dea

Gjithashtu sipas doktorëve amerikanë, një pacient që ka pësuar një atak kardiak mund të rekuperohet më shpejt nëse ekspozohet në rrezet e diellit.

Profesori Tobias Eckle, i Universitetit të Kolorados, thekson: “Studimi ynë tregon se drita e diellit ul rrezikun e infarktit dhe gjithashtu lehtëson pasojat nëse pësohet një i tillë.

Uji Dea

Pacientët që kanë pësuar infarkte gjatë kohës së rekuperimit në spital duhet të shohin sa më shumë dritën e diellit.”
Ky studim është publikuar në revistën shkencore ‘Nature Medicine’.