UBT

Drejtoresha e SHFMU “Nazmi Hoxha” gërmadhën 12 vjeçare me mbeturina e shndërroi në parking dhe hapësirë të shfrytëzueshme për teren sportiv e lojëra për para filloristët

/ 3 minuta lexim
Mobi Casa

Gjilan – Drejtoresha e SHFMU “Nazmi Hoxha” në Gjilan, Dashurije Leka-Shaqiri, në mesin e mandatit të saj të parë, hapësira prej 1/2 ha në pronësi të shkollës, e cila për më shumë se 12 vjet ishte kthyer në djerrinë, arritën ta shndërrojnë atë në hapësirë të shfrytëzueshme për parking, terren sportiv dhe kënd lojërash për nxënësit parashkollorë me kontributin e Komandës së Kontingjentit Turk, KFOR-it dhe Qeverisë Komunale.

Ky projekt është realizuar me mbështetjen e Komandës së Kontingjentit Turk, Këshillit të Prindërve, KFOR-it, përkatësisht Ekipit Monitorues Ndërlidhës të Komandës Rajonale Lindore që vepron në Komunën e Gjilanit, përkthyesit z. Muhamet Mustafa si dhe me mbështetjen e pushtetit komunal.

Komanda e kontingjentit turk dhe Ekipi Monitorues Ndërlidhës i KFOR-it punoi për gati një muaj në heqjen e dheut, rrafshimin dhe shtrirjen dhe ngjeshjen e zhavorrit, të cilin e ka siguruar Komuna. Në shenjë falënderimi, stafi i shkollës në krye me menaxhmentin dhe së bashku me Këshillin e Prindërve organizuan një ceremoni festive me rastin e inaugurimit të projektit.

RCCOLA

Në fjalën e saj hyrëse, drejtoresha falënderoi sinqerisht të gjithë ata që kanë ndihmuar në realizimin e këtij projekti. Ai tregoi gjithashtu rëndësinë e tij duke theksuar se ky projekt, përveçse ofron kushte për mbarëvajtjen e procesit mësimor për aktivitetet kurrikulare dhe jashtëshkollore, siguron edhe mirëqenien e nxënësve, jeta e të cilëve deri dje ishte e rrezikuar nga trafiku i rënduar. Së fundmi ai theksoi se ky projekt do t’u shërbejë të gjithë aktorëve të shkollës, përfshirë edhe komunitetin.

Ndër të tjera ajo theksoi se fjalët nuk mjaftojnë për të shprehur këtë mirënjohje, por këtë më së miri e dëshmon gëzimi dhe hareja në fytyrat e fëmijëve. Nuk munguan edhe mirënjohjet dhe dhuratat, ku shkolla dha mirënjohje dhe dhurata që paraqesin kulturën dhe historinë e popullit shqiptar. Edhe KFOR-i turk e shpërbleu drejtorin me mirënjohje për përkushtimin maksimal dhe bashkëpunimin e shkëlqyer për realizimin e këtij projekti, si dhe shkollën me topa dhe disa mjete pune.

Pjesë e ceremonisë ishte edhe muzika dhe koktejet e shoqëruara me ushqime tradicionale, për të cilat u kujdes ekipi i shkollës dhe PK. Për të kurorëzuar këtë sukses u organizua një ndeshje futbolli mes ushtarëve turq dhe nxënësve të shkollës, e cila përfundoi me rezultat 1:1./rajonipress/