Fundamenti

Drejtim i mjetit nën ndikim të Alkoolit, kundërvajtësit i merret patentë shoferi

/ 2 minuta lexim
Fundamenti

Gjilan – I njëjti hynë në rreth rrotullim nga ana e kundërt duke shkaktuar kundërvajtje “Shkaktim i rrezikut të përgjithshëm”. Gjatë kontrollit të dokumenteve ka ekzistuar dyshimi i bazuar se vozitësi i këtij automjeti mundë të jetë nën ndikim të alkoolit.

Drejtoria Rajonale e Policisë Gjilan, njësiti i trafikut Rajonalme datën 14.05.2024 në kuadër të zbatimit të planit operativ “Siguria në trafikun rrugor” me qëllim të parandalimit të aksidenteve të trafikut, kanë ndalur vozitësin shtetas kosovar i cili drejtonte automjetin e tij me tabela vendore.

I njëjti hynë në rreth rrotullim nga ana e kundërt duke shkaktuar kundërvajtje “Shkaktim i rrezikut të përgjithshëm”.

Uji Dea

Gjatë kontrollit të dokumenteve ka ekzistuar dyshimi i bazuar se vozitësi i këtij automjeti mundë të jetë nën ndikim të alkoolit.

Pasi i është bërë matja e alkoolit me alkool test i njëjti është vërtetur se ishte nën ndikim të alkoolit me 0.87 promila alkool.

Të njëjtit në bazë të ligjit 08/L-186 neni 233 paragrafi 4 i është shqiptuar gjoba në vlerë prej dyqind (200) euro-ve, konfiskuar patentë shoferi me masa e përkohshëm e ndalim vozitjes në afat prej tre (3) muajsh dhe dy (2) pikë negative, si dhe automjeti i tij është konfiskuar përkohësisht njoftoi Ismet Hashani./rajonipress/