Fundamenti

Dogana: Dita e sotme është përmbyllur me mbledhjen e të hyrave që tejkalojnë 500 milionë euro

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Dogana e Kosovës ka njoftuar se ka përmbyllur ditën e sotme me mbledhjen e të hyrave që tejkalojnë shumën 500 milionë euro, raporton Express.

Krahasuar me vitin e kaluar, Dogana thotë se kjo paraqet një rritje prej 78 milionë euro.

KKGJILAN

“Këto të hyra janë mbledhur edhe pse efekti në lirimet e taksave sipas vendimeve të Qeverisë për importin për prodhuesit dhe thellimi i lirimeve nga marrëveshjet e tregtisë së lirë janë thelluar dukshëm. Në këtë periudhë janë liruar 79 milion euro taksa të kësaj kategorie apo 21 milion më shumë se viti paraprak.

Ngjashëm, bazuar në vendimin e Qeverisë, është bërë progres i rëndësishëm në lehtësimin e tregtisë, veçanërisht me funksionimin efikas të zhdoganimit në portin e Durrësit dhe terminaleve të operuara nga shteti. Ky progres ka rezultuar në një kursim të konsiderueshëm të kostos prej 4.3 milionë euro gjatë periudhës tre mujore, ndërsa që sipas trendit të progresit, ne parashikojmë që ky kursim të përshkallëzohet, duke arritur deri në 20 milionë euro deri në fund të vitit, duke optimizuar më tej proceset tona tregtare dhe duke përmirësuar rritjen ekonomike e njëkohësisht duke ndikuar në uljen e çmimit tek konsumatori”, thuhet në njoftim.