Dobitë e hurmave për shëndetin

Hurma është një fryt i nënvlerësuar dhe shpesh perceptohet si një karamele.

Megjithatë, ka disa arsye vërtet të zgjuara për të ngrënë rregullisht këto fruta.

Hurmet përmbajnë shumë lëndë ushqyese, duke përfshirë edhe shtatë vitamina të ndryshme dhe minerale – për shembull, vitaminë C, vitaminë A, disa vitamina B, kalcium dhe hekurDhe këtu janë disa arsye përse duhet të hani më shumë hurme!

1. Më shumë energji
2. Kundër aterosklerozës
3. Fuqizon mëlçinë
4. Përmirëson shikimin
5. Tretje më të mirë
6. Ndihmon kundër dhimbjes
7. Gjumë më të bukur.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS