UBT

Disa zakone që do t’ju shpëtojnë dhëmbët

/ 1 minutë lexim
Eco Higjiena

Jo të gjithë e kuptojnë se sa rol të madh luan goja në ruajtjen e shëndetit tuaj të përgjithshëm, pasi është në gjendje t’ju njoftojë për çështje të mundshme.

Kjo për shkak se goja është e lidhur me traktin respirator dhe tretës, që do të thotë se shumë mikrobe mund të hyjnë përmes gojës tuaj dhe të transferohen në pjesën tjetër të trupit tuaj.

Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të mbani gojën tuaj të pastër gjatë gjithë ditës dhe gjithashtu t’i kushtoni vëmendje gjërave të vogla.

Eco Higjiena

Mos i pastroni dhëmbët shumë fort

Mishrat e çdo personi duhet të jenë rozë dhe të fortë nëse janë në gjendje 100% të shëndetshme.

Megjithatë, disa njerëz përjetojnë mishra të fryrë që shpesh rrjedhin gjak ose, akoma më keq, fillojnë të tërhiqen. Nëse mishrat e dhëmbëve po tërhiqen, do të mund ta vëreni, pasi dhëmbët tuaj do të duken më të gjatë se zakonisht.