Disa ushqime nuk duhet të nxehen assesi në mikrovalë

Këshilla të rëndësishme që duhet t’i ndiqni para se të përdorni mikrovalën.Nëse vendosni ushqimet e gabuara, në mikrovalë mund t’ju sëmurë, t’ju ekspozojnë ndaj kimikateve të dëmshme.

Ndiqni këto këshilla për të shmangur gabimet e rrezikshme në mikrovalë:

Vezët e ziera:
Nëse përpiqeni të ngrohni vezët e ziera në mikrovalë do të ndodhë një të forta në rrëmujë e madhe ose do të digjni gishtat!

Ngrohja e shpejtë nga mikrovala krijon shumë avull në vezë dhe ajo plas. Do të jetë dhe e vështirë për të pastruar mikrovalën më pas.

Mishi:
Nuk duhet shkrirë në mikrovalë kur e nxirrni nga frigoriferi. Mund të çojë në shpërndarje të pabarabartë të nxehtësisë, e cila mund të lejojë që bakteret të rriten.

Mënyra më e sigurt për të shkrirë mishin është ta lini gjatë natës sipas ekspertëve të sigurisë ushqimore në Departamentin e Shkencave Ushqimore të Universitetit Shtetëror të Pensilvanisë.

Qumështi i gjirit:
Jo vetëm që qumështi i gjirit në mikrovalë e ngroh atë në mënyrë të pabarabartë, gjë që mund të krijojë pika të nxehta të nxehta për bebet tuaja.

Studime të tjera kanë zbuluar se kjo metodë e ngrohjes mund të shkatërrojë disa proteina imunitare që gjenden qumështin e gjirit.

Uji:
Kur uji tejnxehet, ai nuk është në të vërtetë zier, kështu që ka shumë të ngjarë që sapo të shtoni diçka në të, si një çaj, kjo do të shkaktojë një shpërthim në rritje.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS