Disa pyetje për Tugjecin

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Nëpër orë t’ hershme t’ mëngjesit –
Bylbylat i këndojnë Tugjecit !

Bylbylat në vend nuk ngecin –
Për shumëçka e pyesin Tugjecin !

O Tugjec, fshat i Gollakut –
Ku i ke burrat e konakut ?!

O Tugjec, vend i qershive –
Ku e ke Kullën e Ushtrive ?!

O Tugjec , fshat i kodrinës –
Ku e ke Hanin e Hamit Sijarinës ?!

O Tugjec , çerdhja e pëllumbit –
Ku e ke Hanin e Arif Kosumit ?!

O Tugjec , fshat i krenarisë –
Ku e ke ushtrinë e Shqipërisë ?!

Ku e ke ushtrinë, ku e ke Hanin ,
Ku e ke Shefqet Kapetanin ?!

Shefqet Kapetanin – Shefqet Bylykbashin ,
Oficer shqiptarë – kapedan yzbashin ?!

Ca bylbyla po e dridhin plepin –
O Tugjec , ku e ke mejtepin ?!

Ca bylbyla po e dridhin shpatin –
O Tugjec , ku e ke xhematin ?!

O Tugjec , qendër e fshatarit –
Ku e ke dyqanin e farkëtarit ?!

Po këndojnë bylbylat n’ katunde për punën –
O Tugjec, ku i ke ti , zyrat dhe Komunën ?!

Po këndojnë bylbylat në fusha dhe male –
O Tugjec , ku e ke ti , Bashkësinë Lokale ?!

Po këndojnë bylbylat , këngët sipas rendit –
O Tugjec, ku e ke ti , atë Zyrën e Vendit ?!

Po këndojnë bylbylat në fshatrat malore –
O Tugjec , ku i ke ti , ndërtesat shkollore ?!

Po këndojnë bylbylat n’ troje te fshatarët –
O Tugjec , ku i ke ti , nxënësit , arsimtarët ?!…

Po këndojnë bylbylat nëpër degë të mollës –
O Tugjec, ku i ke ti , banesat e shkollës ?!

Po këndojnë bylbylat në degë përmbi plepa –
O Tugjec , ku t’ mbeti ty , biblioteka ?!

Po këndojnë bylbylat n’ fshatrat kodrinore –
O Tugjec , ku t’ mbeten ato tri shitore ?!

Po këndojnë bylbylat nëpër degë të plepit –
O Tugjec , ku t’ mbeti Shtëpia e Shëndetit ?!

Gjilan , më 28.09.2019.
Demir Krasniqi

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS