Eko Higjiena

Disa mënyra për të humbur peshë pa dietë apo stërvitje!

/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Shërbejeni ushqimin në porcione të shumta të vogla- Kjo metodë është e dobishme.

Një studim i ndau vaktet e vetme në pjesë më të vogla për të testuar nëse njerëzit prisnin të ndiheshin më të ngopur pasi kishin ngrënë të njëjtën sasi ushqimi në njësi të veçanta.

Ata zbuluan se duke i ndarë ushqimet në tre ose gjashtë pjesë të veçanta, niveli i pritur i ngopjes së pjesëmarrësve ishte më i madh. Një person mund të përpiqet gjithashtu të ndajë oraret e vakteve në disa porcione të vogla, në vend që të vendosë gjithçka në një pjatë.

Uji Dea

Përdorni një pjatë më të vogël- Kur njerëzit shërbejnë ushqim në një pjatë, ata priren të përfundojnë të gjithë ushqimin në atë pjatë. Ata mund të ulin kaloritë e tyre me përpjekje minimale duke zvogëluar madhësinë e pjatës së tyre ose sasinë e ushqimit që vendosin në të. Dy studime të vitit 2017, zbuluan se studentët e universitetit vendosin vazhdimisht më pak ushqim në një pjatë kontrolli të porcionit të veçantë.

Një pjatë e kontrollit të porcionit ka tregues të madhësisë vizuale për grupet e ushqimit thelbësor, duke i lejuar njerëzit të rregullojnë porcionet e tyre pa hamendje. Pllakat e kontrollit të porcionit janë të disponueshme në disa dyqane dhe në internet.