UBT

Disa mënyra për ta përshpejtuar metabolizmin

/ 1 minutë lexim

Nëse ushqeheni shëndetshëm dhe duke respektuar disa këshilla të caktuara, shumë më lehtë do ta keni të humbni në peshë.

NUK HANI MJAFTUESHËM

Nëse dëshironi ta zvogëloni numrin e kilogramëve, duhet të shtoni edhe aktivitetin fizik dhe tymos konsumoni shumë kalori. Por, nuk guxoni ta teproni. Kur hani më pak se sa është e nevojshme për t’ju funksionuar trupi si duhet (rreth 1. 200 kalori për femra), vjen deri te ngadalësimi i metabolizmit.

SHMANGNI KAFEINËN

Mobi Casa

Kafeina është stimuluesi kryesor i sistemit nervor qendror, kështu që me konsumimin ditor të kafeinës mund ta përshpejtoni metabolizmin nga 5 deri 8 për qind, përkatësisht nga 98 deri 174 kalori në ditë. Sipas një studimit japonez, një gotë çaj mund ta përshpejtojë metabolizmin edhe deri në 12 për qind.

KONSUMONI KARBOHIDRATET E “BARDHA”

Shtoni konsumimin e fibrave kështu që do të kaloni në miellin integral, si dhe konsumoni pemë dhe perime. Në bazë të disa studimeve, fibrat mund ta përshpejtojnë metabolizmin për 30 për qind.