RCCOLA

Deputeti shqiptar në Parlamentin e Kantonit të Bernit, Korab Rashiti: Mocion për përkujtimin e viktimave nga shtetet totalitare dhe autoritare

/ 1 minutë lexim

Deputeti i vetëm shqiptar në Parlamentin e Kantonit të Bernit, Korab Rashiti, ka paraqitur mocion për shpalljen e 23 gushtit si ditë përkujtimore për të gjitha viktimat e shteteve totalitare.

Me gjithë arsyetimin e mirë, Mocioni nuk arriti t’a marrë shumicën e votave me arsyetimin se propozuesi nuk ka mundur ti informoi sa duhet qytetarët për qëllimin e kësaj dite.

Hidromorava

Me gjithë këtë, deputeti, Korab Rashiti tha se Këshilli Kombëtar ka ndarë fonde për ngritjen e një monumenti në Bern, kushtuar të gjitha viktimave të pafajshme .
E rëndësishme është të kujtojmë historinë dhe tragjeditë e shumta nga regjime totalitare dhe të punojmë për të promovuar vlerat e demokracisë, liritë dhe të drejtat e njeriut.
Do të vazhdoj të punoj që kujtimi për viktimat të mos harrohet dhe t’i kushtohet një ditë e veçantë simbolike – tha Korab Rashiti, para deputetëve në Kantonin e Bernit !