Depërtimi i aromës së hudhrës në trup

Pothuajse asnjë gjellë nuk mund të përdoret pa hudhër. Por shumica nuk e dinë që së pari aroma e saj kalon përmes krejt trupit, pos se në frymën tuaj, ajo ndjehet edhe në trupin tuaj. Aroma e hudhrës përmban shumë substanca, e disa prej tyre kanë aromë aspak të këndshme.

Më me aromë është squfuri, që vjen nga substancat “alil metil sulfit”, gjenden në hudhër. Kur të pastroni dhëmbët, shumica e aromës largohet, por jo edhe “alil metil sulfit”.

Aroma që depërton në urinë do të thotë se ishte edhe në veshka. Lukthi e ka thithur dhe e ka dërguar në gjakrrjedhje. E gjitha kjo është e shëndetshme, pos që nuk mund ta durojnë.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS