Uji Dea

Deklaratat për shkëmbimin e territoreve, Murati: Kurti e ka reduktuar dhe barazuar konceptin e lirisë me atë të feudalizmit dhe monarkisë

/ 2 minuta lexim

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, ka reaguar lidhur me deklaratat e kryeministrit Albin Kuri për shkëmbimin e territoreve.

Murati ka thënë se kryeministri e ka reduktuar dhe barazuar konceptin e lirisë me atë të feudalizmit dhe monarkisë.

“Trajtimi i ripërcaktimit të kufijve nga ana e kryeministrit si një ide me ngjyrime feudale nënkupton se kryeministri vullnetin politik të shqiptarëve të Kosovës Lindore për bashkim me Kosovën dhe të drejtën e tyre të vetëvendosjes i paska konsideruar se kanë “ngjyra feudale”. E paska reduktuar dhe barazuar kryeministri konceptin e lirisë me atë të feudalizmit dhe monarkisë! Bravo i qoftë!”, ka shkruar ai në Facebook.

Uji Dea

Kurti gjatë diskutimit të tij në kuadër të Forumit të Paqes, tha se po jetojmë në kohën kur projekti i shkëmbimit të tokave ka dështuar, por “ideja ende nuk ka vdekur”.

Kurti në diskutimin “Krijimi i paqes dhe ndërtimi i një bote më të sigurt” i cili po moderohet nga Pascal Boniface, drejtor i Institutit francez për Çështje Ndërkombëtare dhe Strategjike (IRIS) tha më tej se njerëzit që kanë parë ëndrra për shumë vite për ndarjen e Kosovës apo shkëmbimin e territoreve, është e vështirë ta braktisin këtë nostalgji dhe të angazhohen në zgjidhje demokratike e evropiane. /Telegrafi/