Deklarata e Pavarësisë së Kosovës

Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

Oh, mbarë Kosova n’ këmbë është ngritë,
Delegatët ka porositë –
Të shpallë aktin e Pavarësisë ,
T’i hapë rrugën demokracisë !

Zëri i popullit po na thërret –
Për vend tonë t’ vendosim vet !
T’ jemi Zot t’ atdheut tonë –
Këmba e huaj mos t’ na sundojë !

Delegatët si kreshnik ,
Në Prishtinë më 2 Korrik ,
Para tanksave të Serbisë –
Shpallën aktin e Pavarësisë !

Shpallë Kosova – PAVARËSI ,
Shpallet KOMB , e jo KOMBËSI !
Popullata e mbarë shqiptare –
T’ i gëzojë t’ drejtat gjithëkombëtare !

Delegatët trima e trimëresha ,
Si luaj e luanesha ,
Me vullnetin e gjithë njerëzisë –
Ia dhanë vuln e historisë !

O, rroftë Kosova , rroftë flamuri ,
Me djemë trima – zemërguri !
As n’ Ballkan , as tej oqeani –
S’ na përqanë për jetë dushmani !

Shumë urime nga mbarë bota –
Faqebardhë të pret Evropa !
T’ pret Gjeneva e Amerika –
Me fat t’ qoftë ty, REPUBLIKA !

II. Kushtetuta e 7 Shtatorit
-Teksti, muzika dhe interpretimi : Demir Krasniqi –

O, delegatët popullorë –
Mblidhen tok më 7 SHTATOR !
N’ bazë t’ vendimeve të 2 KORRIKUT –
Ia mësyjnë grykës së Kaçanikut !

O, n’ Kaçanik , n’ qytet të dritës –
Mbajnë KUVENDIN E REPUBLIKËS !
Shpallë Kosova – KUSHTETUTËN ,
VETËVENDOSJEN EDHE SHKËPUTJËN !

O, shpallë Kosova: REPUBLIKË,
SHTET TË LIRË DEMOKRATIK !
SHTET TË KOMBIT TONË SHQIPTARË
Dhe i pakicave kombëtare !

O, SHTET SOVRAN E JURIDIK –
TERITORI I SAJ UNIK !
Ka themelet t’ forta si gurin ,
STEMËN , HIMNIN DHE FLAMURIN !

O, moj Kosovë, ty , tu shtoftë buka –
Me fat t’ qoftë ty : KUSHTETUTA !
O, moj Kosovë , ty , tu shtoftë rrita –
Me fat t’ qoftë ty : REPUBLIKA !

*****Demir KRASNIQI: “MALLËNGJIME E USHTIMA” – Gjilan, 1993, faqe 171,172 dhe 173 .

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS