UBT

Dardha është e mrekullueshme për zemrën dhe enët e gjakut

/ 2 minuta lexim
ARKATANA

“Një mollë në ditë e mban mjekun larg”, thotë shprehja e vjetër. Ndërsa e dimë se nuk mund të krahasojmë mollët me dardhat, do ta bëjmë gjithsesi.

Sepse edhe dardhat janë jashtëzakonisht të shëndetshme.

Keni më shumë probleme me lëkurën gjatë dimrit sesa në verë? Atëherë ka një shans të mirë që të keni mungesë të vitaminës D.

Sigurisht, nuk mund të jeni të ekspozuar shumë diell në dimër.

Njerëzit me lëkurë të errët ose njerëzit që janë mbi 50 vjeç shpesh rekomandohen të marrin suplemente të vitaminës D, sepse ata nuk prodhojnë aq shumë vitaminë D sa njerëzit e tjerë. Por, edhe nëse nuk jeni pjesë e këtyre dy grupeve, mund të keni ende një mangësi.

Mobi Casa

A ju duket lëkura e lodhshme apo gri? Kjo është gjithashtu një simptomë e njohur e mungesës së vitaminës D. Vitamina D prodhohet nga lëkura si një reagim ndaj dritës së diellit.

Nëse nuk prodhoni mjaftueshëm vitaminë D, lëkura juaj nuk do të jetë në gjendje të rinovohet siç duhet, gjë që e bën atë të duket e lodhshme. Me siguri në këtë rast keni edhe rrathë të errët poshtë syve.

Shumë njerëz kanë lëkurë të thatë gjatë dimrit. Kjo është pjesërisht për shkak të të ftohtit dhe ajrit të thatë që shkaktohet nga ngrohja, por mund të jetë gjithashtu rezultat i mungesës së vitaminës D. Lëkura e thatë është një shenjë e qartë e mungesës së vitaminës D dhe mund të zgjidhet lehtësisht nga rrezet e diellit, suplementet apo edhe kremrat me vitaminë D.

Është vërtet e vërtetë që lëkura juaj shpesh duket më keq në dimër, sepse aknet janë gjithashtu një nga shenjat e mungesës së vitaminës D. Vitamina D mund të zvogëlojë inflamacionin në lëkurë. Pra, një mangësi mund të nënkuptojë se keni lëkurë shtesë të kuqe për shkak të akneve ose rosacea.