Dardani

Poezi nga Atdhe Geci

Na ishte njëherë një zog
me qiell shumë të gjerë
Shqiponjë e kish emrin,
Flamur e kish mbiemrin.

Në mbretërinë e tokës
ajo ponjë e majamaleve,
e ngjashme me qiellorët
u rritë gjeografisë Ipeve

Shqipja poetike e qiejve
e motshme 15 mijë vjet,
rron fushës së dardanisë
po s´i një lirike e madhe.

E ngjizur nga përenditë
e ajrit dhe të gjelbërimit
një udhë dielli e dijesh
e quaj alfabetin pellazg.

Adhani, një trim dardan
nga shkambijtë e Trojës,
Trojën e pa si e varrosën
kufijtë Ilirisë t ́ia rrudhin.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS