Cilave institucione u besojnë qytetarët më së shumti dhe cilave më së paku?

Policia e Kosovës është institucioni më i besuar te qytetarët, sipas një hulumtimi të publikuar nga Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS).

Hulumtimi ka nxjerrë se qytetarët vazhdojnë të kenë besimin më të lartë në Institucionet e Sigurisë krahasuar me Institucionet Qendrore dhe ato të Drejtësisë.

Sipas këtij raporti, rezulton se Policia e Kosovës e ka besueshmërinë më të madhe nga qytetarët me 47%.

E dyta radhitet ushtria e Kosovës, përkatësisht FSK-ja me 17%.

Në fund të listës renditen komunat, institucionet e drejtësisë, ato arsimore dhe partitë politike.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS