Fundamenti

Cilat janë perimet më të mira për shëndetin

/ 2 minuta lexim

Tanimë dihet se konsumimi i vazhdueshëm i perimeve ndihmon në përmirësimin e shëndetit dhe parandalimin e shumë problemeve shëndetësore.

Sidoqoftë, ekzistojnë disa perime të cilat janë më të rëndësishme dhe më të shëndetshme. Një ndër to është brokoli dhe spinaqi, të cilat kanë ndikim në parandalimin e sëmundjeve të ndryshme.

Më poshtë janë disa nga perimet më të rëndësishme për shëndetin:

Spinaqi – në bazë të studimeve, thuhet se spinaqi është një nga perimet më të rëndësishme në përmirësimin e shëndetit.

Fidanishtja

Sipas informacioneve 30 gramë i spinaqit siguron 56% të dozës së nevojshme të vitaminës A dhe vitaminës K.

Karotat – janë të pasura me vitaminë A, dhe konsumimi i 128 gramëve të karotës siguron dozën e nevojshme ditore të kësaj vitamine. Në bazë të studimeve, përdorimi i vazhdueshëm i karotave zvogëlon rrezikun e kancerit të mushkërive tek duhanpirësit.

Brokoli – është një perime tjetër, mjaft i rëndësishëm dhe i pasur me minerale dhe vitamina të nevojshme për funksionimin sa më të mirë te shëndetit. Konsumimi i rregullt i brokolit mbron zemrën nga shumë sëmundje, dhe zvogëlon oksidimin e qelizave.

Hudhra – përdoret historikisht si produkt natyral për shumë probleme shëndetësore. Shumë studime kanë treguar se hudhra mund të rregulloj sasinë e sheqerit në gjak si dhe parandalon disa probleme të lidhura me zemrën.Disa perime të tjera të rëndësishme janë: xhenxhefili, lakra, lulelakra, qepa dhe patatja e kuqe.