Çfarë shëron molla japoneze?

/ 2 minuta lexim
Uji Dea

Për nga dukja ngjasojnë me domaten, por kur e preni e vëreni se është pemë e lëngshme që përmban shumë përbërës si vitamina C dhe pak kalori.

RCCOLA

Përdoret në shërimin e këtyre sëmundjeve:

  • sëmundjet e zorrëve (te kapsllëku, gjendjeve inflamatore dhe infeksionit të zorrëve, tretjen e çrregulluar sidomos gjatë udhëtimeve dhe ndryshimit të klimës),
  • sëmundjet e lukthit (te lukthi i ftohur, gastroenteriti, tretja jo e mirë),
  • për shërim të hemorroideve (parandalon jashtëqitjen e fortë dhe ndikon mirë në zbrazjen e zorrëve),
    sëmundjet e mëlçisë dhe tëmthit (merret te mëlçia e yndyrshme, puna e ngadalshme e mëlçisë, sekretimi i dobët i tëmthit),
  • nëse fryti zihet, atëherë e shëron diarrenë,
  • fryti i tharë i mollës japoneze është preparat shërues për shërimin e komplikimeve me bronket, dhe atë sidomos te kolla e thatë (merret pluhur prej tij),
  • lëngu i freskët të tij ndihmon te shërimi i shtypjes së lartë të gjakut,
  • sëmundjet e nervave (qetëson nervat dhe i relakson dhe i forcon nervat),
  • forcon sistemin imun.