RCCOLA

Çfarë duhet të hani për mëngjes?

/ 1 minutë lexim
Mobi Casa

Të dish se çfarë duhet të hani në mëngjes për të humbur peshë është më e rëndësishme se kurrë, sepse sipas ekspertëve dhe nutricionistëve, një mëngjes i ekuilibruar, është një zakon i mirë që lejon ndër të tjera të rregullojë ndjenjën e urisë.

Në fakt, studimet shkencore sugjerojnë se marrja e një mëngjesi të shëndetshëm lidhet me një konsum më të madh të lëndëve ushqyese gjatë ditës, mbulim më të mirë të rekomandimeve ushqyese dhe cilësi më të mirë të të gjithë dietës.

Eco Higjiena

Ajo shoqërohet gjithashtu me kontroll më të mirë të peshës trupore dhe rreziqe më të ulëta kardiometabolike. Mëngjesi ka qenë gjithashtu i lidhur me përmirësime në vëmendjen dhe funksionin njohës.

Megjithatë, vakti i parë i ditës është edhe ai në të cilin është më e lehtë të përvetësoni zakone që funksionojnë kundër shëndetit tuaj, falë faktit që në mëngjes jeni me nxitim dhe keni më pak kohë në dispozicion.