Vali Ranch

Çaji jeshil ju bën më të zgjuar

/ 2 minuta lexim

Përbërjet në çajin jeshil mund të përmirësojnë funksionin e trurit dhe t’ju bëjnë më të zgjuar.

Çaji jeshil bën ka më shumë rol sesa t’iu mbajë zgjuar, ai mund t’iu bëjë edhe më të zgjuar.

Përbërësi kryesor aktiv është kafeina, e cila është një stimulues i njohur, njofton Klan Kosova.

Ai nuk përmban aq shumë sa kafeja, por mjaftueshëm sa për të shkaktuar efektet që shkakton kafeina.për të dhënë një përgjigje pa shkaktuar efektet “e mprehtë” të shoqëruara me shumë kafeinë.

Kafeina është studiuar intensivisht më parë dhe vazhdimisht çon në përmirësime në aspekte të ndryshme të funksionimit të trurit, duke përfshirë disponimin e përmirësuar, vigjilencën, kohën e reagimit dhe kujtesën.

Vali Ranch

Sidoqoftë, çaji jeshil përmban më shumë sesa kafeinë. Ai gjithashtu ka aminoacidin L-theanine, i cili është në gjendje të kalojë pengesën gjaku-tru.

L-theanina rrit aktivitetin e neurotransmetuesit frenues GABA, i cili ka efekte anti-ankthi.

Ai gjithashtu rrit dopaminën dhe prodhimin e valëve alfa në tru.Studimet tregojnë se kafeina dhe L-theanina mund të kenë efekte sinergjike. Kombinimi i të dyve është veçanërisht i fuqishëm në përmirësimin e funksionit të trurit.

Shumë njerëz raportojnë se kanë energji më të qëndrueshme dhe janë shumë më produktive kur pinë çaj jeshil.