Eko Higjiena

Azemi i AAK-së i kundërpërgjigjet Kurtit për Gjilanin: Jeni për faqe t’zezë!

/ 4 minuta lexim
Uji Dea

Gjilan – Sekretari i Përgjithshëm i AAK-së në Gjilan, Ardian Azemi, ka reaguar ndaj përpjekje të kryeministrit Kurti për marrjen e meritave për projektet rrugore në Komunën e Gjilanit. Azemi përmes një reagimi në llogarinë e tij në Facebook, ia ka rikujtuar qytetarëve të Gjilanit projektet të cilat janë rezultat i një memorandumi të mirëkuptimit për financimin e tyre qysh në kohën e qeverisë Haradinaj.

Tutje Azemi ka thënë se qeveria Kurti nuk është as për shtetin e as për komunat, ajo është për faqe të zezë. “Kryeministri paska thënë se Qeveria është për Komunat. Jo kryeministër, qeveria të cilën ju e drejtoni, është veç për faqe t’zezë!”, është shprehur Azemi.

Reagimi i plotë:

Jo kryeministër, qeveria juaj nuk është as për komunat e as për shtetin, ajo është për faqe t’zezë! Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti menjëherë pas konfirmimit nga BE-ja se sanksionet ndaj Kosovës kanë hyrë në fuqi, paska folur për rrugën Gjilan-Bujanoc, përkatësisht nga fabrika e baterive deri tek Bunari i Përlepnicës.

Në vend se me i ardhë marre, ai paska folë me mburrje. Që nuk ka investime kapitale nga qeverisa Kurti, nuk besoj se ka nevojë me vizatu, e kupton secili, përveç trushpërlarëve e servilëve të pushtetit. Për të qenë sa më i saktë dhe real, e për me pa kush-çka ka bë, unë po ju kthej pak mbrapa në qeverinë Haradinaj në të cilën janë nënshkruar memorandume bashkëpunimi për financimin e një numri të madh projektesh që kanë të bëjnë me infrastrukturën rrugore për komunën e Gjilanit.

Pra, këto janë rrugët të cilat kanë marrë mbështetjen nga qeveria Haradinaj, janë këto: -Zgjerimi i hyrje-daljeve në qytet: Gjilan – Prishtinë, Gjilan – Kllokot, me një kosto prej 8 milionë euro. -Vazhdimi i zgjerimit të rrugës nga rrethrrotullimi tek fabrika e baterive deri në kyçje në autostradë, dmth tek Bunari i Përlepnicës, me një kosto prej 2 milion e 500 mijë euro. -Rruga “Skifter Arifi” -Rruga “7 shtatori” -Ndërtimi dhe asfalltimi i “Rrugës së Kumanovës” me kyçje në rrugën e Zhegrës -Rruga “Enver Miftari” tek Morava e Binqës -Asfalltimi i rrugës nga Zabeli deri në Uglar .

Uji Dea

Këto janë rrugët në qytet të cilat kanë qenë të financuara nga qeveria Haradinaj.
Ndërsa, rrugët nëpër fshatra kanë qenë këto:

  • Asfaltimi i rrugës së Përlepnicës, Penda dhe rrugët anësore
  • Asfaltimi i rrugës në Cërrnicë
  • Ndërtimi dhe asfaltimi i rrugës Dobërçan-Pogragjë-Stublinë
  • Asfaltimi i rrugës së Malishevës së Epërme
  • Ndërtimi i urës në rrugën Dobërçan -Pogragjë.

Pra, si Aleancë nuk kemi reaguar e as rrahur gjoks për këto projekte sepse tek e fundit është obligim i kryeministrit dhe qeverisë me punu në interes të qytetarëve, mirëpo kur e shohim se ka përpjekje përvetësimi të projekteve, atëherë e kemi për detyrë me reagu në mënyrë që mos me leju me u mashtru qytetari.

Në vend të lavdratës, qeveria Kurti duhet me ju tregu qytetarëve të Gjilanit pse ka aq shumë vonesa në realizimin e këtyre projekteve?

Është detyrë e kryeministrit, e ministrit të Infrastrukturës dhe e kryetarit të Komunës me dalë e me ju tregu qytetarëve pse gjithë këto vonesa për projektet e Gjilanit dhe të Anamoravës përgjithësisht.

Kryeministri paska thënë se Qeveria është për Komunat. Jo kryeministër, qeveria të cilën ju e drejtoni, është veç për faqe t’zezë!