Eko Higjiena

Austri: Dënohet me 15 vjet burg, kosovari që sulmoi të dashurën me thikë dhe kaçavidë

/ 2 minuta lexim
KKVITI

Në tetorin e vitit të kaluar, një burrë 40-vjeçar nga Kosova u arrestua nën dyshimet se e sulmoi me thikë të dashurën e tij nga Maqedonia e Veriut.

“Nuk do të të lë derisa të të fus nën tokë”. “Nuk do të jetosh për të parë ditëlindjen tënde. Vëllai yt do të vendosë lule në varrin tënd” -ishin mesazhet e shumta që 40-vjeçari i akuzuar në Vjenë i dërgoi të dashurës së tij.

“Ai u përpoq ta vriste duke e sulmuar dymbëdhjetë herë me një thikë të thyer dhe tridhjetë herë me një kaçavidë,” tha prokurori publik, duke hapur gjyqin në Landl.

“Ai kishte thika me vete për të hapur kanaçe”, vazhdoi tutje.

“Klienti im deklaron se nuk është fajtor për tentativë vrasje. Ai kishte për qëllim ta lëndonte gruan, por nuk donte ta vriste atë”, u përgjigj avokati i tij mbrojtës Philipp Ëinkler. Kjo vërtetohet nga thellësia e cekët e depërtimit të dhjetëra goditjeve në shpinë, qafë, fytyrë, qafë dhe duar.

Kosovari ka përdorur edhe një thikë të thyer.

Uji Dea

“Pse kishe një thikë dhe një kaçavidë me vete?” Zonja Rat dëshiron të dijë.

“Kam ardhur nga kantieri. Më ndodh shpesh që të kem ende mjete në xhepin e pantallonave.” – “Por thika e kuzhinës nuk është mjet kantieri?” pyet gjyqtari. “E përdora për të hapur kanaçe gjatë pushimeve.”

Motivi që ai jep është se e dashura e tij donte t’i shkatërronte familjen – ai dhe gruaja e tij kanë një djalë të vogël.

“Unë kam një djalë të vogël. Ai është gjëja më e vlefshme në jetën time. Nuk doja ta humbisja atë.”

Vendimi i gjyqtarëve ishte unanim në favor të prokurorisë. Ai u dënua me 15 vite burg për tentativë vrasjeje.
https://www.albinfo.ch/austri-denohet-me-15-vjet-burg-kosovari-qe-sulmoi-te-dashuren-me-thike-dhe-kacavide/