Hidromorava

Atletët nga Ukraina më të mirët në Gjysmë maratonën “Gjilani 2023”

/ 2 minuta lexim

Gjilan – Në Gjysmë – maratonën “Gjilani 2023”, e mbajtur në kuadër të “Ditëve të Agimit”, më të dalluarit dolën të jenë atletët nga Ukarina. Gara është mbajtur në vrapimi kryesor – gjysmë maratona prej 21 km, në 10 km dhe e fundit në 5 km.

Në vrapimin 21 kilometra, dy vendet e para i kanë takuar atletëve, Bogdan Semenec dhe Natalija Seminoviq. Gjysmë maratona “Gjilani 2023” është organizuar nga Shoqata e Pedagogëve të Kulturës Fizike në Gjilan dhe me mbështetjen e Federatës së Atletikës të Kosovës dhe të Komunës së Gjilanit.

Gjysmë maratona ka marrë përmasat e një gare ndërkombëtare. Në këtë gjysmë-maratonë, pati garues edhe nga SHBA-të, Ukraina, Polonia, Kroacia, Mali i Zi, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Lugina e Preshevës e Kosova.

Në emër të familjes së heroit Agim Ramadani, ka falënderuar vëllai i tij, Jashar Ramadani, që ka thënë se kjo garë e nderon veprën e heroit, andaj familja Ramadani i falënderon të gjithë garuesit.

Rezultatet e përgjithshme: 5000 metra – vajzat
Vendi i tretë: Aurora Vataj
Vendi i dytë: Enida Zeqiri
Vendi i parë: Doruntina Restelica

Mobi Casa

5000 metra – djemtë:
Vendi i tretë: Vigan Kllokoqi
Vendi i dytë: Uran Ahmeti
Vendi i parë: Përparim Gashi

10000 metra – vajzat
Vendi i tretë: Odeta Belegu
Vendi i dytë: Ejona Shala
Vendi i parë: Qëndresa Ramadani

10000 metra – djemtë
Vendi i tretë: Naim Gashi
Vendi i dytë: Genc Isufi
Vendi i parë: Ante Zhivkoviq

Me mirënjohje u nderuan edhe veteranët me 40, 50, 60 e 70 vjeç, kurse çmimet kryesore i fituan këta garues: 21 kilometra – vajzat:
Vendi i tretë: Bertinë Zymberaj
Vendi i dytë: Marija Vraiq
Vendi i parë: Natalija Seminoviq

21 kilometra – djemtë
Vendi i tretë: Ragmi Ibrahimi
Vendi i dytë: Emin Grajqevci
Vendi i parë: Bogdan Semenec