Mobi Casa

Arrestime në MPB për riatdhesimin

/ 2 minuta lexim

Kapakun e një shishe e ka shndërruar në taketuke, ndërsa e ka vendosur mbi një tavolinë plastike përreth së cilës janë dy karrige.

Kjo tavolinë nuk gjendet në ballkon, por në mesin e një dhome ku po ashtu gjendet edhe një shtrat, një stufë elektrike dhe disa dollapë për vendosjen e enëve.

Në korridorin e ndërtesës ku gjendet kjo dhomë është edhe një banjo, e cila në mes të ditës dukej e errët. Në këtë hapësirë që gjendet në lagjen “Bazhdarhane” në Prizren, jeton Shaban Braha, rreth të dyzetave, i cili është në mesin e qindra personave që e ka statusin e të riatdhesuarit në Kosovë.

Ai ka një vit që është kthyer nga Zvicra, ngase është përzënë nga atje, për shkak se nuk ka pasur dokumentacion për qëndrim të mëtejmë në këtë vend. Në këtë banesë, ai është vendosur tash e disa muaj dhe atë pasi që ka fituar statusin e të riatdhesuarit.

Fidanishtja

Banesën të cilën e shfrytëzon ai është marrë me qira nga Ministria e Punëve të Brendshme, përkatësisht nga zyra e patundshmërisë “Iliricym” nga Prishtina, e cila në prill të vitit të kaluar ka nisur implementimin e kontratës së fituar nga MBP në vlerë prej rreth 600 mijë euro dhe me kohëzgjatje prej dy plus një vit.

Rrymën që e shfrytëzon Shaban Braha, por edhe të riatdhesuarit e tjerë- mbi 200 familje sa janë gjithsej, e ka për obligim që ta paguajë MPB-ja derisa furnizimin me ushqim për të riatdhesuarit e ka kontratën kompania “Ben Af”.

“Ka më shumë se dy muaj që unë nuk kam rrymë në këtë banesë, ndërsa ushqimi nuk më vjen me rregull”, thotë Shaban Braha, i cili ka qenë pjesëtar i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.(Zeri)