Hidromorava

Anëtari i Parlamentit Evropian: Edhe Kosova, edhe Serbia përgjegjëse për dhunën në Veri

/ 2 minuta lexim
KKVITI

Anëtari i Parlamentit Evropian, Klemen Groshelj komentoi në një intervistë për “Balkan Talks” në Euronews Albania tensionet në veri të Kosovës, ndërsa bëri përgjegjëse të dyja palët, si Kosovën, ashtu dhe Serbinë për situatën.

Sipas tij politika serbe është duke përjetuar probleme të brendshme.

Mobi Casa

“Do të thosha që ky është fundi i vendimeve jo shumë të drejtë dhe fatkeqe politike, që vijnë nga të dy palët, për fat të keq. Do të thosha që është rezultati që njëra palë, perëndimi, Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara nuk ishin shumë të vendosur në lidhje me synimin përfundimtar dhe qëllimin kryesor të kësaj lufte në Kosovë dhe në lidhje me zgjidhjen e debateve mes Serbisë dhe Kosovës. Nga ana tjetër, kemi edhe politikën serbe që po përjeton probleme të brendshme. Edhe nga pala tjetër kemi disa probleme në Kosovë. Pra, rezultati përfundimtar është dhuna, që është e papranueshme dhe mendoj se të dyja palët, sidomos perëndimi, Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara duhet të bëjnë presion politik që Serbia dhe Kosova të arrijnë në ujdi në tryezë. Duhet të gjejmë zgjidhje për këto probleme.

Pra, rezultati përfundimtar është dhuna, që është e papranueshme dhe mendoj se të dyja palët, sidomos perëndimi, Bashkimi Evropian dhe Shtetet e Bashkuara duhet të bëjnë presion politik që Serbia dhe Kosova të arrijnë në ujdi në tryezë. Duhet të gjejmë zgjidhje për këto probleme,” – u shpreh Groshelj.