Ananasi është e vetmja frutë që mund të hahet pas vaktit!

Qe se si të zgjidhni një ananas të shijshëm. Enzimat e ananasit janë të mira për organizmin tonë para dhe pas ngrënies.

Ananasi është një frutë jashtëzakonisht e shëndetshme dhe është i vetmi që mund të hahet edhe pas vaktit, sepse ndryshe nga frutat e tjera, ai ka një enzimë të veçantë që parandalon shfaqjen e “fermentimit” në trup, transmeton Telegrafi.

Bromelaina

Bromelaina bën pjesë në grupin e enzimave protolitike, të cilat kanë aftësinë të tretin proteinat, të zbërthejnë albuminat.

Kjo enzimë në vetvete është shumë efektive kur bëhet fjalë për zbutjen dhe trajtimin e inflamacionit që ndodh në muskujt dhe indet, si dhe kur bëhet fjalë për vetë procesin e tretjes. Ato merren me nxjerrjen nga ananasi (të vendosura në kërcellin e ananasit).

Konsiderohet një hollues shumë efektiv i gjakut (natyrisht, nuk rekomandohet për hemofilikët dhe njerëzit që kanë problem me mëlçinë ose veshkat, sepse stimulon koagulimin e gjakut), si dhe një substancë që ka veti që parandalojnë inflamacionin.

Veprimet e dobishme

– Lehtëson dëmtimet e deformimeve të muskujve dhe dhimbjet shoqëruese
– Lehtëson dhimbjet e artritit
– Lehtëson tretjen
– Lehtëson urthin
– Lehtëson bronkitin kronik
– Zbut simptomat e shkaktuara nga nyejt

Si të zgjidhni ananasin e freskët

Ngjyra: zgjidhni një ananas që ka një ngjyrë të verdhë-kafe, sepse do të thotë se është i pjekur dhe i freskët.

Fortësia: Kur e shtypni me gisht, duhet të përkulet pak brenda, por jo shumë. Kjo do të thotë që fruta është e lëngshme dhe plot me lëngje të ëmbla. Nëse ananasi është i fortë, do të thotë se nuk është i pjekur.

Aroma: Afrojeni frutën te hundët dhe nuhasni nëse ka aromë ananasi. Nëse është i pjekur, do të lirojë aroma.
/Telegrafi/

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS