ARKATANA

Aloe vera, bima tërheqëse që përshpejton shërimin e plagëve, pastron lëkurën, ul sheqerin në gjak

Aloe Vera
/ 2 minuta lexim
Mobi Casa

Zbuloni pse të gjithë duan të kenë aloe vera pranë tyre, sa diell ka nevojë, për çfarë përdoret kur bëhet fjalë për shëndetin dhe bukurinë dhe cilat dhoma në shtëpi janë më të mira për ta vendosur atë.

Aloe vera është një specie bimore e lëngshme nga gjinia Aloe. Bima është pa kërcell ose me kërcell shumë të shkurtër me gjethe të trasha, të gjelbra, me mish që përhapen nga kërcelli qendror i bimës. Skaji i gjethes është e dhëmbëzuar me dhëmbë të vegjël.

A është e vështirë të kultivosh një bimë aloe vera
Aloe vera është një bimë e shkëlqyer e dhomës. Jo vetëm që është e lehtë për t’u mirëmbajtur, por është edhe elegante dhe nuk ka një gjethe të shumta që do t’i bien në tokë. Një përfitim tjetër: xheli brenda gjetheve mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve të djegies nga dielli ose acarimet e tjera të lëkurës.

ARKATANA

A është mirë të rrisni aloe vera në shtëpi
Aloe vera mund të rritet edhe në ambient të brendshëm edhe në ambient të jashtëm, por nëse e rritni brenda, sigurohuni që ta vendosni në një vend ku do të marrë shumë rrezet e diellit. Ju gjithashtu do t’ju duhet të ujisni rregullisht bimën tuaj të aloes, rreth një herë në javë ose kur dheu është i thatë.

Cilat janë përfitimet shëndetësore
Të shumta. Përmban komponime të shëndetshme bimore, ka veti antioksiduese dhe antibakteriale, përshpejton shërimin e plagëve, ndihmon në trajtimin aftëve, zvogëlon kapsllëkun, mund të përmirësojë lëkurën dhe të parandalojë rrudhat, ul nivelin e sheqerit në gjak… /Telegrafi/