Eko Higjiena

Aliu priti në takim përfaqësues të SBASHK-ut

/ 1 minutë lexim

Viti – Zv. Kryetari i Komunës së Vitisë, Hasan Aliu dhe Drejtori për Arsim nga kjo komunë, Basri Aliu kanë pritur sot në takim një delegacionin nga Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës e Republikës së Kosovës (SBASHK), në krye me kryetarin e kësaj sindikate, z. Rrahman Jasharaj.

Në këtë takim ka marrë pjesë edhe Kryetari i Sindikatës së Arsimit në Viti, Kemajl Bislimi.

Bëhet me dije se gjatë këtij takim zv. Kryetari Aliu, i ka njoftuar ata rreth punës që kanë bërë institucionet komunale të Vitisë në fushën e arsimit dhe planeve që kanë në këtë fushë me qëllim të krijimit të kushteve sa më të mira për nxënësit por edhe për personelin arsimor.

Uji Dea

Kurse përfaqësuesit e SBASHK-ut kanë njoftuar ata lidhur me çështjet që lidhin me arsimin kryesisht nevojave që kanë të punësuarit në institucionet publike dhe private të arsimit, shkencës dhe kulturës.

Gjithashtu në këtë takim është folur edhe rreth zbatimit të Kontratës kolektive./rajonipress/