Uji Dea

Aksham pazari i NPL Tregu

/ 1 minutë lexim
Fundamenti

Gjilan – Skandalet e qeverisjes së VV-së në Gjilan janë bërë ditore, e keqpërdorimet e parasë publike po e dëmtojnë rëndë buxhetin komunal thuhet në reagimin e PDK-së në Gjilan.

Kontrata e komunës me ndërmarrjen lokale “Tregu” po keqpërdoret drejtpërdrejtë nga kryetari i Komunës, duke punësuar militantë të VV-së, që marrin paga pa punuar fare e që nuk gjenden fare në Kosovë.

Sipas raporteve zyrtare, ka disa zyrtarë që figurojnë në listën e të punësuarve në NPL Tregu, marrin paga nga buxheti i komunës së Gjilanit, ndërsa këta punëtorë janë në shtetet perëndimore dhe të vetmen punë që bëjnë janë postimet për lëvdatat që ja bëjnë kryetarit të komunës dhe komentet në rrjetet sociale që shajnë e fyejnë opozitën.

KKVITI

Pas interesimit tonë si subjekt për të marrë informata dhe qasje në dokumente zyrtare, janë alarmuar drejtoria e arsimit dhe administrata e komunës, duke u munduar t’i fshehin faktet dhe këto keqpërdorime.

Ftojmë akterët relevantë, dhe pse jo edhe mediat që të hulumtojnë dhe publikojnë këto skandale.