Mobi Casa

A është uji i gazuar hidratues si ai natyral?

/ 1 minutë lexim

Një studim i vjetër, parashikon që njerëzit të konsumojnë rreth tetë gota ujë në ditë, megjithëse disa ekspertë sugjerojnë për më shumë.

Por a është uji mineral sikur ai natyral kur vie puna tek hidratimi?

Po, pasi uji i gazuar përmban dioksid karboni, që mund të jetë natyral ose i shtuar, që siguron karbonatizimin, procesin përmes të cilit dioksidi i karbonit jep karbonate, bikarbonate etj, transmeton Klan Kosova.

Uji Dea

Prania e karbonatizimit ka pak efekte në përgjigjen e trupit kundrejt ujit të konsumuar, kështu që disa njerëz ndihen të fryrë dhe mund të konsumojnë më pak lëngje, prandaj është e nevojshme përdorimi i ujit me gaz.

Kështu pra, nëse ju shijon uji i gazuar, pijeni pa merak sepse jeni duke u hidratuar po njësoj.