A e keni ditur sa është sasia e frutave me lëvozhgë të fortë që duhet konsumuar?

Nëse i konsumoni rregullisht dhe në sasi të caktuara arrat, lajthitë dhe bademi mund të jenë shumë të shëndetshëm. Por, nëse e teproni kjo mundet ta dëmtojë shëndetin.

DO TË TRASHENI

Frutat me lëvozhgë të fortë janë pjesë përbërëse e shumë dietave, por me kusht që t’i hani si zamër dhe jo më shumë se sa një grusht. Nëse e teproni, do të kenë efekt të kundërt, do të trasheni. Janë të shëndetshëm, por shumë kalorik.

PROBLEMET ME TRETJEN

Konsumimi i tepërt i arrave, bademit dhe lajthive, mund të shkaktojnë ndjenjën e fryrjes. Fajtorët për këtë gjendje janë fitat dhe tanina, materie që mund ta vështirësojnë tretjen.

THONJ TË THYER DHE INFLAMACION TË MUSKUJVE

Si pasojë e konsumimit të tepërt të këtyre ushqimeve mund të vijë deri te helmimi me selen të cilin do ta njihni përmes cilësisë në thonjve dhe flokut, përkatësisht do të jenë më të thyeshëm e mund të shfaqen edhe inflamacione në.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS