Mobi Casa

A e dini cila pemë është me shumë vitamina?

/ 1 minutë lexim

Pikërisht kjo bimë konsiderohet si multivitaminë natyrale, shkaku i përbërësve të vet shërues. Ndikon mirë në shumë probleme me shëndetësinë.

Kaçja është e pasur me antioksidues, vitamina P, vitamina C, vitamina B1, B2, B12, vitamina A, vitamina K, që e forcojnë organizmin dhe e mbrojnë prej sëmundjeve.

Uji Dea

Nëse rregullisht pini çaj nga këto kokrra të kuqe, organizmit do t’ia ofroni një sasi të madhe me vitamina e pikërisht kjo mbron nga ftohjet, gripi dhe infeksionet e ndryshme virusale.

Çaji nga kaçja, pos shijes, ka edhe përparësi të tjera, është i lirë dhe mbron nga shumë sëmundje. Është ideal për darkat dimërore, por mos e lini anash edhe gjatë gjithë vitit.