A duhet mbajtur maska edhe pas vaksinës?

Studimet e deritanishme tregojnë vetëm se vaksinat kundër koronavirusit mund të mbrojnë nga sëmundja dhe mund të mos e parandalojnë infektimin me virusin.

Pra është e rëndësishme për të vazhduar me zbatimin e të gjitha masave të shëndetit publik, që krijojnë një mur të padukshëm kundër koronavirusit.

Edhe nëse jeni të imunizuar, përsëri mund të infektoheni me virusin dhe për këtë arsye t’ua transmetoni të tjerëve.

Kjo është arsyeja pse edhe kur gjithnjë e më shumë njerëz të vaksinohen, zyrtarët shëndetësorë do të vazhdojnë t’u kërkojnë të mbajnë një maskë në publik, të zbatojnë distancimin social dhe të shmangin grumbullimet e mëdha në mjedise të brendshme.

Këto sjellje themelore do të mbeten kritike për të mos lejuar virusin që të gjejë strehues të rinj.

Shpërndaje.
© RAJONIPRESS