Uji Dea

7 këshilla si të keni një gojë të pastër

/ 2 minuta lexim
KKVITI

Higjiena e gojës është shumë e rëndësishme, për rehatinë vetjake por edhe të atyre që na rrethojnë.Më poshtë do të lexoni 7 këshilla sesi të keni një gojë të pastër.

  1. Përdorni gargarë natyralë dhe freskues të frymës.

Melmesat si karafil, kardamomë dhe fara kopër janë të shkëlqyera në luftimin e erës së gojës.

KKGjilan
  1. Pini të paktën 2 litra ujë çdo ditë.

Mbajtja e vetë hidratuar ka shumë përfitime shëndetësore dhe shmangia e frymës së keqe është vetëm një prej tyre.

  1. Shikoni atë që hani! Disa ushqime janë të njohura për të shkaktuar frymëmarrje të keq kështu që është mirë për të shmangur ato.
  2. Lani dhëmbët. Gjuha juaj mund të jetë një terren ushqyes për bakteret me erë të keq. Pasi të keni lyer dhëmbët, përdorni furçën tuaj të dhëmbëve për të gërshetuar gjuhën e çdo bakterie.
  3. Pastroni dhëmbët me fill dentar. Pasi të konsumoni ushqimin, përdorni fillin dentar.
  4. Përtypni një lëvozhgë frutash. Shpëlajeni lëvozhgën e një agrumeje si një limon ose portokall dhe përtypeni.
  5. Mbani dhëmbët të shëndetshëm. Mos konsumoni duhan.